I lørdags var der lokalopgør - eller rettere sagt: Kampen om Thyholm.
Thyholm IF vandt på udebane den svære kamp mod rivalerne fra Lyngs/Uglev. Opgøret endte 2-3

Der har altid været tradition for klassiske opgør i den bedste række i dansk fodbold. Nyklassikeren er i dag opgørene mellem Brøndby og FC københavn, men det klassiske opgør har nu fået konkurrence fra Thyholm. I lørdags var der lokalopgør - eller rettere sagt: Kampen om Thyholm.

I lørdagens nabodyst var det udeholdet Thyholm som indledte kampen bedst, men hjemmeholdets Målmand, Claus Christensen, viste gang på gang sin klasse og afværgede flere forsøg. Hjemmeholdet havde også et par muligheder, blandt andet et forsøg på overlæggeren af Torben Obel. Kort får pausen kom udeholdet Thyholm foran, da Rene Kjær driblede fra midten af banen og flot sparkede bolden i Mål til pauseføring på 0-1.

Veteran til forskel
Det var hjemmeholdet som startede anden halvleg bedst, og efter bare fire minutters spil udlignede Kim Søe til 1-1. Thyholms Træner Flemming Bach havde igen vanskeligheder med at samle spiller, så veteranen Kaj Nielsen kom på banen efter udligningen, og det skulle vise sig at være en god idé. For bare fem minutter senere spillede han Jens Johnsen fri, og han kunne igen bringe Thyholm foran. Kort efter havde Kaj så chancen for at komme på Måltavlen, men hjemmeholdets bedste, Målmand Claus Christensen viste igen sin klasse med en feber redning af formular.

Men han kunne intet stille op da Rene Kjær med sin anden scoring fra en spids vinkel sendte Thyholm IF på vinderkurs. Herefter bølgede spillet frem og tilbage, og det kunne være blevet til flere scoringer hvis det ikke havde været for de to Målmænd.

Stolpe ud
Med ti minutter igen fik hjemmeholdet tilkendt et frispark, som altid farlige Torben Obel skulle sparke. Men forsøget blev reddet på selve Målstregen, og minuttet efter var det så overlæggeren som reddede udeholdet. Kim Laursen bragte spænding tilbage i kampen da han med seks minutter tilbage reducerede til 2-3, men hjemmeholdet kom ikke nærmere, så Thyholm IF har nu håneretten ind til næste gang de to hold Mødes.

- Det var et fantastisk lokalopgør, men masser af chancer til begge hold, sagde en glad Flemming Bach efter kampen. Han havde meget ros til dommeren for den Måde han dømte kampen på. Ligeledes roste han også veteranen Kaj Nielsen og dobbelt målscoren Rene Kjær.

Til november udkæmpes endnu et slag i rivalernes kamp om herredømmet over københavn når Brøndby og FCK Mødes, og først til næste års forår tørner Lyngs/Uglev og Thyholm sammen igen til det, som måske en dag vil blive det mest prestigefyldte opgør i nordisk fodbold.

-AT/Thyholm Avis